Akoestiek

Het perfecte geluid binnen iedere ruimte.Goede geluidsapparatuur is de basis voor het perfecte geluid, maar een niet te onderschatten factor binnen het ervaren van het perfecte geluid is de omgevingsruimte. Omgevingsgeluiden, stemmen en muziek die terugkaatsen via bijvoorbeeld de wanden, vloeren en plafonds kunnen de audiovisuele ervaring gemakkelijk verstoren.

Schaap Geluidstechniek is gespecialiseerd in het afstemmen van geluid in specifieke omgevingen, waarbij we elektro-akoestisch onderzoek doen naar de eigenschappen van de ruimten en op basis van onze resultaten de juiste oplossingen en apparatuur leveren.

Waarom is rekening houden met akoestiek zo belangrijk?Veel mensen valt het nauwelijks op, dat zodra ze een andere ruimte binnenkomen het geluid vanzelf ook veranderd. Deze ruimte heeft bijvoorbeeld een andere omvang of er bevinden zich minder geluiddempende objecten in, als bijvoorbeeld meubels, gordijnen, wandbekleding en ook de vorm van de ruimte speelt een belangrijke factor.

Je kunt je voorstellen dat het hetzelfde geluid, voortgebracht door dezelfde geluidsinstallatie heel anders overkomt in een kerk, dan in een conferentieruimte. De specificaties van deze ruimtes verschillen enorm en het geluid gedraagt zich dan ook op een heel andere manier.

Toch hebben we allemaal graag een zo aangenaam mogelijk geluidservaring, natuurlijk als we hierbij aanwezig zijn, maar ook als we het evenement vastleggen en registreren. Het is dan van groot belang dat zowel de spraak als de muziek zo duidelijk mogelijk overkomen.

We bieden altijd de juiste oplossing.Zelfs met het beste onderzoek en de beste maatregelen kan je de akoestiek niet aanpassen. Deze maakt nu eenmaal deel uit van de ruimte. Wel kunnen we met behulp van de juiste instellingen zo goed mogelijk rekening houden met de eigenschappen van de ruimte.

Voordat we onze geluidsinstallaties installeren, meten we de ruimte zorgvuldig door en nemen we de maatregelen om tot het beste resultaat te komen, als bijvoorbeeld het plaatsen van akoestische panelen, luidsprekers en omringende geluidsapparatuur.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens, dan bespreken we graag vrijblijvend je wensen en ideeën.

We horen graag van je en tot snel! 👋

Geef ons een belletje: 010 476 3132
Stuur even een mailtje: info@schaapgeluid.nl
Volg ons op: LinkedIn en Facebook

Heb je een vraag? Stel hem hieronder! 😊
* = Verplicht veld

Schaap Geluidstechniek

Schaap Geluidstechniek, Barendrecht/Rotterdam.
Voor verhuur, verkoop, installatie en onderhoud van geluid- en video en licht apparatuur.

Vragen?

Zeemanstraat 29
2991 XR Barendrecht
Zuid-Holland Nederland
BTW: NL001280042B94

Geef een belletje:
010 - 476 31 32

Stuur een mailtje:
info@schaapgeluid.nl

Volg ons op social media: